Служители на водещия американски производител на електроника Apple започнаха протестна кампания срещу

...
Служители на водещия американски производител на електроника Apple започнаха протестна кампания срещу
Коментари Харесай

Служители на Apple възстанаха срещу връщането в офиса

Служители на водещия американски производител на електроника Apple започнаха протестна кампания против решението за наложително връщане в офисите на изпълнителния шеф на компанията Тим Кук, съобщи The Verge.

Това идва като реакция на известието, че към септември чиновниците би трябвало да работят най-малко 3 дни в седмицата от офиса. Тим Кук съобщи, че му липсва шума на общуването в офиса и срещите онлайн и знае, че доста други хора се усещат по същия метод.

Служителите обаче упорстват за повече еластичност. Някои от тях към този момент са били принудени да изоставен.

„ Без гъвкавостта на работното местонахождение доста от нас усещат, че би трябвало да създадат избор сред фамилията, благосъстоянието си и посвещаването на компанията. През последната година доста постоянно се усещаме интензивно пренебрегнати от стрна на мениджмънта “, се споделя в писмо на работещите в Apple.

Служителите упорстват компанията да разреши отделите да вземат лично решение кой и какъв брой би трябвало да участва в офиса. Също по този начин те желаят да се направи анкета, която да покаже какви са настроенията измежду чиновниците и също по този начин какъв брой от тях са напуснали работата си поради обвързване да се посещава офиса.

Подобни условия за минумум 3 работни дни бяха въведени и от Гугъл.

От Фейсбук пък оповестиха, че имат вяра, че отдалечената работа е бъдещето. Такова решение взеха и от Twitter, които оповестиха, че техните чиновници могат вечно да работят от у дома.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР